Berea îngrașă sau nu?

Este întrebarea la care au incercat să găsească răspuns specialiști ai Centrul de Studii despre Bere, Sănătate, Nutriție, într-un studiu.

Cu doar 43 kcal/100 ml, berea a fost acuzată pe nedrept că ar fi cauza apariției burții de bere, arată rezultatele cercetării realizate în România.

Domnilor, puteți sta liniștiti ! Un consum moderat de bere nu îngrașă: studiul arată că dacă beți bere în cantități moderate NU vor fi influențate indicele de masă corporală, circumferința abdominală sau raportul talie/șold. Și doamnele pot sta liniștite, căci studiul nu a arătat nici depășirea valorilor normale ale raportului talie/șold nici în cazul femeilor.

Media consumului de bere înseamnă 330 ml bere pentru femei pe zi, iar pentru bărbați 660 ml.

Ba chiar, în unele cazuri s-a constatat scăderea indicelui de masă corporală legată de consumul de bere, mai ales în cazul femeilor.

Berea cu alcool sau fără alcool nu conține e-uri, spune presedintele Centrului, subliniind că este un produs natural realizat din malț, hamei, apă și drojdie. Studiul a cuprins 1.508 femei și bărbați, cu vârste de peste 18 ani, din mediul rural și urban.