Benjamin Netanyahu revendică “cea mai mare victorie din viaţa sa”

În Israel, premierul în funcţie – Benjamin Netanyahu revendică victoria în alegerile legislative de ieri şi este în poziţie de forţă pentru formarea viitorului guvern.

A fost al treilea scrutin organizat în mai puţin de un an, după ce precedentele nu au reuşit să-l departajeze pe Netanyahu de rivalul său, Benny Gantz.

Ultimele sondaje la ieşirea de la urne după alegerile de ieri creditează Likudul, partidul lui Netanyahu, cu 36 sau 37 de mandate, iar Partidul Albastru-Alb, al lui Gantz, cu 32-34 de mandate.

Premierul israelian, al cărui proces de corupţie urmează să înceapă în două săptămâni, a spus în faţa susţinătorilor din Tel Aviv că “este cea mai mare victorie din viaţă”.

Benjamin Netanyahu a condus guvernul Israelului timp de 14 ani.

“Aceasta este o victorie împotriva oricăror aşteptări” şi în detrimentul celor care au prezis “sfârşitul erei Netanyahu”, a adăugat el la finalul celei de-a treia serii de alegeri în mai puţin de un an în Israel, după două scrutinuri, în aprilie şi septembrie, care nu au reuşit să-l departajeze de rivalul său Benny Gantz.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS