Benefeciile bergamotei

Extractul de bergamotă ajută la reglarea nivelului colesterolului în sânge, protejează împotriva dezvoltării diabetului zaharat și favorizează scăderea în greutate.

Bergamota, un fruct citric, conține anumite substanțe numite polifenoli care blochează producerea grăsimilor și previn absorbția colesterolului de la nivelul sistemului digestiv. Astfel, acționează asemănător statinelor, medicamente prescrise pacienților cu niveluri crescute de grăsimi în sânge. Diferența este că nu prezintă efectele adverse ale acestora.

Un studiu efectuat la Universitatea Cantazaro din Italia pe 200 de persoane a demonstrat scăderea colesterolului rău, LDL, cu 39% după o lună de folosire a extractului de bergamotă. De asemenea, s-a observat scăderea nivelului glicemiei și creșterea colesterolului bun, HDL. Toate acestea sunt efecte benefice în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat sau boli cardio-vasculare asociate cu creșterea concentrației grăsimilor în sânge, afecțiune ce poartă numele de dislipidemie.