Belu si Bitang renunta la lot

Octavian Belu si Mariana Bitang nu mai sunt antrenorii lotului feminin de gimnastica.

Cei doi tehnicienii nu si-au prelungit contractele care au expirat dupa Europenele din luna iunie si nu vor merge alaturi de echipa la Campionatele Mondiale, programate in China in perioada 3-12 octombrie.

Motivele despartirii nu au fost facute publice. ‘Este o decizie definitiva. Incercam sa mai ajutam cum putem’, s-a multumit sa declare in urma cu putin timp Mariana Bitang.

Dupa alegerile pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, la care Belu a fost invins de Alin Petrache in data de 29 mai, cei doi tehnicieni au lasat de inteles ca nu isi vor mai prelungi contractele, deranjati de implicarea politicului in schimbarea din fruntea COSR.

Belu si Bitang au renuntat printr-un email la calitatea de membri ai COSR. Ei isi vor continua activitatea prin implicarea in parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom si gimnastica feminina, avind rolul de a cauta si selecta noile talente din tara.

Lotul Romaniei va fi insotit in China de un staff tehnic compus din Lacramioara Moldovan, Lucian Sandu si Cristian Moldovan.