Confidenţialitate

Belgia, paralizată de grevă generală

Nicio cursă aeriană nu va putea fi efectuată spre şi din Belgia timp de 24 de ore, începând din aceasta seară. Angajatii companiei care răspunde de controlul aerian  vor fi in grevă generală. Survolul teritoriului belgian va fi permis numai la altitudini de peste 8000 de metri, în afara spaţiului controlat de Skeyes. Compania nu a fost în măsură să precizeze câte zboruri şi câţi pasageri vor fi afectaţi. Sunt exceptate de la interdicţie numai cursele aeriene guvernamentale, militare şi de urgenţă. Este posibil să fie perturbată desfăşurarea reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO, programată joi şi vineri la Bruxelles.

Compania aeriană Wizz Air a anunțat deja că își anulează toate cele 6 zboruri de miercuri spre și dinspre Belgia, din cauza grevei generale din aceata tara. Cursele vor fi reprogramate in 14 februarie Pasagerii cu rezervări afectate de aceste modificări vor fi informați prin e-mail și prin telefon, reprezentanții companiei cerindu-și scuze de la pasageri.

Românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Belgia sunt anunţaţi totodata că miercuri, pe întreg teritoriul ţării, vor avea loc proteste, iar funcţionalitatea serviciilor publice, inclusiv transportul în comun, va fi perturbată timp de 24 de ore.