BELGIA: O distilerie se alătură luptei împotriva pandemiei

O distilerie din Belgia a trecut de la producţia de gin la cea de dezinfectanţi, după ce autorităţile medicale au început să solicite rezerve suplimentare de astfel de substanţe chimice pentru a limita răspândirea noului coronavirus în ţară, relatează Agerpres, citând Reuters.

Guvernul belgian a anunţat, vineri, că va aloca 1 miliard de euro în regim de urgenţă pentru a ajuta spitalele să facă faţă situaţiei de criză, în contextul în care în această ţară au fost confirmate 2.257 de cazuri şi 37 de decese.

În oraşul Wichelen, Distileria Rubbens a decis să se alăture acestor eforturi: a început să combine alcoolul, care era de obicei transformat în gin şi “jenever”, un lichior cu aromă de ienupăr – cu eter, producând astfel un lichid dezinfectant pentru mâini şi suprafeţe.

Unitatea produce de obicei circa 4.000 de litri de băuturi pe zi.

În prezent, ea fabrică 10.000 de litri de dezinfectant în fiecare zi.

În condiţiile în care Belgia a decretat izolarea la domiciliu pentru a limita răspândirea pandemiei, distileria este una dintre numeroasele afaceri afectate de noua criză, iar comercializarea de dezinfectant lichid va compensa doar o parte din pierderile suferite.

Antreprenorii din Belgia nu sunt însă singurii din lume care s-au alăturat unor astfel de iniţiative.

LVMH, conglomeratul care deţine brandul Louis Vuitton, a anunţat că fabricile sale din Franţa, care dezvoltă parfumuri şi produse cosmetice pentru renumitele case de modă Christian Dior, Guerlain şi Givenchy, vor începe să producă gel sanitar, care va fi distribuit în regim de gratuitate spitalelor şi angajaţilor din industria sănătăţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS