Belgia menţine Nivelul 3de securitate pentru vizita lui Trump la Bruxelles

Autorităţile belgiene au anunţat că au efectuat evaluări ale ameninţării în domeniul securităţii înaintea vizitei preşedintelui american Donald Trump la Bruxelles, săptămâna viitoare, şi că nu este necesară o consolidare a nivelului alertei la nivel naţional, relatează The Associated Press.

Alerta în domeniul securităţii a rămas la Nivelul 3  – potrivit căreia un atac este ”posibil şi probabil” – de la atentatele sinucigaşe cu bombă de pe aeroportul şi din metroul din capitala belgiană care au avut loc anul trecut pe 22 mai.

Centrul de criză belgian a anunţat miercuri că ”Nivelul 4 nu este determinat în niciuna dintre aceste evaluări, la acest moment” şi că nu deţine ”vreo informaţie cu privire la planificarea vreunui atac terorist”

Cel mai înalt nivel al alertei în domeniul securităţii – Nivelul 4 – indică faptul că un atac este iminent.

Mitinguri de protest au fost organizate faţă de summitul NATO de la 25 mai, care se află în rogramul primului turneu european al lui Donald Trump.

Aproximativ 2.000 de poliţişti belgieni vor fi implicaţi în dispozitivul care va asigura securitatea pe timpul vizitei de 24 de ore a miliardarului republican la Bruxelles, scrie presa belgiană.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS