BELGIA: Cod portocaliu de ninsori

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că va fi un cod portocaliu de ninsori pe 11 și 12 decembrie, conform Institutului Regal de Meteorologie.

Vor fi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute ce se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei.

Un caracter mai pronunțat va fi în Flandra, Regiunea Capitalei Bruxelles şi Provincia Hainaut.

MAE menţionează că la sfârşitul perioadei ninsoarea se va deplasa către est şi va avea o intensitate mai scăzută.

„Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile se vor înregistra perturbări privind circulaţia aeriană şi terestră”, se arată într-un comunicat oficial.

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români să urmărească evoluţia zborurilor (întârzieri sau anulări) pe paginile web ale Aeroportului din Bruxelles şi Aeroportului din Charleroi  şi să contacteze companiile aeriene la care şi-au achiziţionat biletele de călătorie.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854”, se mai arată în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS