Belgia: 2 frați arestați, bănuiți că plănuiau un atac terorist

Autorităţile belgiene au arestat doi bărbaţi suspectaţi că ar urma să organizeze un atentat terorist. Este vorba despre doi fraţi.”Potrivit rezultatelor provizorii ale investigaţiei, se pare că suspecţii plănuiau să comită un atentat pe teritoriul belgian”, se arată într-un comunicat al procuraturii.

Arestările au avut loc în urma unei operaţiuni antiteroriste şi a unor percheziţii, care au vizat mai multe apartamente din Mons şi Liege. În urma operaţiunii nu au fost confiscate arme sau materiale explozive.

Cei doi suspecţi au fost identificaţi drept Nourredine H, în vârstă de 33 de ani, şi fratele său, Hamza H. Aceştia vor apărea  în faţa instanţei cu propunerea de prelugire a măsurii de arestare preventivă.

Autorităţile belgiene au menţionat că momentan nu există nicio legătură între cei doi suspecţi şi atacurile care au zguduit Bruxelles-ul la 22 martei, lăsând în urmă 32 de morţi şi sute de răniţi.

Belgia menţine alerta de securitate la nivelul trei din patru, ceea ce înseamnă o ameninţare teroristă psoibilă şi probabilă.