Confidenţialitate

Belarusul cumpără armament rusesc în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Belarusului a anunţat duminică, în timp ce vizita manevrele militare comune ruso-belaruse Zapad-2021, că ţara sa va cumpăra armament rusesc în valoare de peste un miliard de dolari, relatează agenţiile EFE şi DPA.

”Nu voi menţiona cifra, deşi nu este un secret că va fi peste un miliard de dolari”, a spus Aleksandr Lukaşenko. Liderul de la Minsk a mulţumit Moscovei pentru prezentarea unei oferte ce cuprinde o listă pe care se regăsesc circa zece avioane şi zeci de elicoptere Tor-M2, livrabile până în anul 2025.

Potrivit luu Aleksandr Lukașenko, ţara sa are acoperită, în prezent, frontiera occidentală cu sisteme antiaeriene S-300, dar urmează să primească şi S-400, care ar urma să fie amplasate de asemenea la frontiera sudică, adică cea cu Ucraina.

Premierii celor două state vecine, Mihail Mişustin şi Roman Golovcenko, au semnat vineri o serie de documente pentru integrarea economică în cadrul Uniunii Statale a celor două ţări.

Autoritarul președinte al Belarusului a justificat manevrele Zapad-2021, la care participă circa 200.000 de militari, prin ceea ce consideră a fi “poziţia agresivă a NATO”.