Confidenţialitate

Beke Istvan, suspectat că plănuia un atentat terorist la Târgu Secuiesc, a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Beke Istvan Attila, individul suspectat că ar fi intenţionat să confecţioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care să-l detoneze în public la manifestările de Ziua Naţională organizate la Târgu Secuiesc.

Bărbatul este acuzat de “tentativă la infracţiunea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive”, se arată înt-un comunicat al DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, există date că inculpatul, membru marcant al extensiei în România a structurii naţionalist-extremiste HVIM Ungaria, a procurat mijloacele şi instrumentele necesare confecţionării unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intenţiona să-l detoneze în public.

“Materialele şi dispozitivele ridicate la percheziţiile efectuate ar fi fost apte să pună în pericol cetăţenii români şi bunurile acestora, acţiunile inculpatului fiind stopate prin măsurile legale dispuse de către procurorii DIICOT cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii”, se mai notează în comunicat.

Suspectul a fost adus la Bucureşti pentru a fi audiat.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Covasna şi Jandarmeriei Braşov. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.