BEC a respins candidatura lui Viorel Cataramă la președinție

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral ale lui Viorel Cataramă la alegerile prezidențiale.

Potrivit BEC, peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate pentru că prezentau ”elemente de similitudine evidente”.

„În ceea ce privește condiția referitoare la numprul susținătorilor prevăzut de art. 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susținători efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 94.170 de semnături, din totalul de 230.341, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidente, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora.

Față de cele prezentate, rezultă că numărul de semnături neafectate de vicii de fond și de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de Legea nr. 370/2004, republicată, pentru o susținere valabilă a candidaturii. Ca atare, nu este îndeplinită condiția legală prevăzută de art.4 alin 2 și art 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004 referitoare la depunerea și înregistrarea candidaturii”, transmite BEC.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS