Confidenţialitate

Beatrice Mahler: Ne așteptăm să urmeze un nou val. Nevoia de vaccinare anti-COVID este imperioasă | AUDIO

În Capitală și în țară, personalul medical din alte spitale decât cele de boli infecțioase a început să se vaccineze împotriva COVID-19.

Managerul Institutului de boli de plămâni Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că imunizarea prin vaccinare va reduce răspândirea comunitară cu virusul care ne-a izolat în ultimele 10 luni:

„Aproape toți și-au exprimat dorința de a se vaccina. Sunt însă și persoane care refuză vaccinarea din motive personale, nu au vrut să le detalieze, însă este dreptul lor, vaccinarea nu este obligatorie, este un drept pe care putem să-l folosim sau nu. Cu siguranță mă vaccinez.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai puțin de jumătate dintre români au declarat în mai multe sondaje că vor să se vaccineze împotriva COVID-19 imediat ce vor avea această șansă, mai puțin decât în alte țări ale Uniunii Europene.

Medicul Beatrice Mahler spune că și  România s-ar putea confrunta cu un al treilea val de infectare, așa cum se întâmplă în vestul Europei, cele mai greve situații fiind în Marea Britanie și Spania:

„Ne așteptăm să urmeze un nou val și de aceea nevoia de vaccinare este imperioasă. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare să ajungă acest al treilea val. Acest vaccin acoperă acest tip de tulpină, însă nu știm în viitor ce se va întâmpla, de aceea ar fi foarte bine să ne vaccinăm, să dobândim această imunitate și să reducem transmiterea comunitară a acestui virus.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.