Beach Boys si Adele, la Premiile Grammy

A 54-a gală Grammy Awards celebrează duminică revenirea pe scenă a grupului Beach Boys şi a cântăreţei Adele

Premiile Grammy, denumite ‘Oscarurile’ muzicale din Statele Unite, vor marca, duminică, la Los Angeles, revenirea pe scenă a legendarului grup Beach Boys, după o absenţă de peste 20 de ani. Celebra trupă californiană sărbătorește 50 de ani de la înfiinţare.

Pe scenă va urca și Adele, aflată la prima ei apariţie după operația suferită pe coardele vocale, în toamna anului trecut. Alături de ea, Chris Brown, Coldplay, Rihanna, David Guetta, Bruno Mars, Paul McCartney, Katy Perry şi Bruce Springsteen.

Rapperul american Kanye West, nominalizat la 7 categorii, se află pe primul loc în topul artiştilor care au primit cele mai multe nominalizări. Îi va fi destul de greu să o învingă pe Adele, care a dominat topurile şi vânzările de discuri în 2011 şi este nominalizată la 6 categorii, inclusiv la ‘cel mai bun cântec al anului’ – ‘Rolling In The Deep’.

Adele concurează şi pentru trofeul pentru ‘cel mai bun album’, cu materialul discografic ’21’, alături de Foo Fighters, cu ‘Wasting Lights’, Lady Gaga, cu ‘Born this Way’, Bruno Mars, cu ‘Doo Wops and Hooligans’, şi Rihanna, cu ‘Loud’.

Trofeul pentru revelaţia anului – primit de Adele în 2009 – va fi disputat de The Band Perry, Bon Iver, J. Cole, Nicki Minaj şi Skrillex.

Organizatorii galei Grammy Awards au redus în acest an numărul categoriilor premiate, de la 109 la 78.

Mulți artiști sunt nemulțumiți și vor veni să protesteze duminică în faţa clădirii Staples Center din centrul oraşului Los Angeles, unde va avea loc ceremonia de decernare.