Confidenţialitate

Bază sportivă pentru foști și actuali parlamentari, în centrul Capitalei | AUDIO

Parlamentarii vor o bază sportivă în centrul Capitalei, cu 4 terenuri de tenis, terasă şi chioşc de răcoritoare, toate pe banii statului.

În acest sens, au depus un proiect de lege prin care Clubul Parlamentarilor Români „Ion Rațiu” va primi un teren de 4.857 de metri pătrați în inima Bucureștiului, pentru a-l folosi gratuit.

Dezvăluirea a fost făcută de deputatul Cristina Prună.

“Din câte văd în inițiativa legistaltivă, ar fi niște terenuri de tenis, un imobil și un chioșc pentru răcoritoare. Toate acestea ar urma să fie folosite cu titlu gratuit de foștii și actualii parlamentari. Proiectul mai spus că utilitățile ar urma să fie plătite tot de Camera Deputaților”, a explicat aceasta pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul de lege a fost semnat de senatori şi deputați de la toate partidele, mai puțin USR.

Actul mai prevede că, fără a fi impusă vreo regulă, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei.

“Nu cred că este un lucru normal! Nu spune nimeni că parlamentarii nu au dreptul să se asocieze și să întreprindă tot felul de acțiuni, însă nu pe banii cetățenilor și nu de maniera aceasta”, a adăugat Raluca Prună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum justifică aleşii proiectul? Clubul Parlamentarilor ar avea o situaţie materială precară și s-au acumulat “datorii insuportabile la furnizorii de utilităţi”.

În plus, inițiatorii spun că de-a lungul anilor, Clubul a avut contacte şi acţiuni de diplomaţie parlamentară”. Echipele de tenis ale senatorilor si deputatilor au participat  la 15 turnee interparlamentare şi au si câştigat unul dintre ele”, spun aleşii.