Bâtrân de 92 de ani, trimis în judecată pentru că vindea biletele gratuite de tren

Un bătrân de 92 de ani din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, iar procurorii i-au pus sechestru pe casă şi pe pământ pentru un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Fiind veteran de război, acesta are dreptul la călătorii gratuite cu trenul, cu însoţitori, iar potrivit anchetatorilor el se oferea în gară să îi ia cu el, contra-cost, pe cei care mergeau spre Bucureşti.

Teoretic, aceştia călătoreau gratis, alături de el, însă la finalul călătoriei, îi plăteau pensionarului 40 sau 50 de lei, adică mai puţin de jumătate din biletul care costă 120 de lei.

„Ocupaţia lui este pensionar şi, mai nou, colindător prin ţară cu trenul. Am înţeles din procesele-verbale care mai ajung pe la noi că foloseşte bilete de veteran pentru a călători şi transporta unii tineri de pe urma cărora scoate un pic de profit”, spune Marcel Marcu, primarul comunei Lunca, unde locuieşte bătrânul.

Ancheta poliţiştilor a început în urmă cu doi ani, iar aceştia au stabilit că într-o perioada de şapte luni, în 2015, bărbatul a folosit peste 200 de bilete pe ruta Botoşani – Bucureşti.

Bătrânul spune că a procedat astfel pentru că este extrem de greu cu pensia foarte mică, – 600 de lei în 2015, relatează stirileprotv.ro.

„Am umblat pe tren vreo doi ani. Duceam oameni până la Bucureşti şi eu veneam înapoi şi luam şi eu ceva parale, domnule şef! 400-500 de franci. Cam atât. M-au găsit doi controlori civili şi m-au trimis în judecată. (…) Cu mâncarea aşa, mă mai descurc eu, încet-încet. Dar na’, ce să fac? E şi o lună de zile în care trebuie să cumpăr de mâncare. Dacă vrea statul să ia bunurile, să le ia. Dar pe mine m-au luat degeaba”, spune bătrânul, Vasile Curecheriu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS