Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Românii pun Educația pe primul loc în lista de priorități pentru Guvern

42,2 % dintre români consideră că Educația trebuie să fie prioritatea zero pentru noul Guvern, potrivit sondajului realizat de IMAS chiar înainte de învestirea cabinetului condus de Florin Cîțu.

Sănătatea este a doua pe lista de priorități și apare în răspunsurile a 40,9 % dintre participanții la sondaj, în veme ce Economia e plasată a treia, cu 29% dintre răspunsuri.

La întrebarea „Care credeți că ar trebui să fie primele trei priorități ale următorului Guvern care va fi învestit?“, 22% dintre respondenți au indicat Infrastructura, 14% – Locurile de muncă, 11,7% – Criza sanitară/ vaccinarea, 10,5% – Pensiile și alocațiile, 9,8% –  Justiția, 7,4% – Sărăcia/Nivelul de trai, 7,1% –Investițiile/Atragerea fondurilor europene, 5,1% – Corupția.

4,1% dintre cei intervievați au indicat direct tăierea pensiilor speciale ca fiind o temă importantă, iar 1,5% – Mediul.

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 8 – 21 decembrie, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1 la sută.