Confidenţialitate

BAROMETRUL EUROPA FM: PNL ar lua cele mai multe voturi la Alegerile Parlamentare. USR rămâne pe locul doi

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc în acest weekend – în loc de anul viitor – 28,4% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometru Europa FM, realizat de IMAS în luna august.

USR rămâne pe locul 2 – cu 19.8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie.

Și Partidul Social Democrat este în scădere – PSD rămâne pe locul trei și ar fi votat azi de 17.9 %, cu aproape 2 procente mai puțin ca în luna precedentă.

Pe locul 4, dar la distanță considerabilă, se află parlamentarii Pro România – partidul fostului premier Victor Ponta – cu 8.7 %, tot în scădere.

Locul 5 este ocupat în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Fostul partener de guvernare al PSD ajunge la 7.4 %.

Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – în scădere cu jumătate de procent față de luna iulie. PLUS ajunge acum la 5.5%. Urmează cu 4.6% UDMR, cu o creștere de numai 0,3%. PMP rămâne cu același procentaj în intențiile de vot ca cel din iulie: 2.9%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rezultatele acestui Barometru Europa FM au fost comentate de Moise Guran și Iulia Verbancu, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM:

Sondajul IMAS a fost realizat la comanda Europa FM în perioada 5 -28 august 2019, pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de +/- 3,1%.