Barometrul Europa FM: În pandemie, românii au cea mai multă încredere în cadrele medicale

Aproape 80 la sută dintre români spun că au multă și foarte multă încredere în cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de coronavirus.

Acesta este rezultatul Barometrului Europa FM realizat de IMAS luna trecută.

Astfel, participanții la chestionați au fost rugați să spună cât de multă încredere au, în general, în actorii din domeniul sanitar implicați în rezolvarea crizei provocate de coronavirus.

În cadrele medicale – adică medici, asistenți medicali, infirmieri, etc – au foarte multă încredere 41,4 la sută dintre români. Alți 38,5 la spun că au destul de multă încredere. Iar peste 18 la sută afirmă că au destul de puțină sau chiar foarte puțină încredere în cadrele medicale.

Pe locul al doilea se află ministerul Sănătății, în care au multă sau foarte multă încredere peste 60 la sută dintre români.

Urmează Direcțiile de Sănătate Publică, unde scorul este negativ. Adică, peste 50 la sută dintre români că au destul de puțină sau chiar foarte puțină încredere în DSP.

Pe ultimul loc se află directorii de spitale. Peste 60 la sută dintre cei chestionați au puțină încredere ori nu au deloc încredere în managerii spitalelor.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Exit mobile version