Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Cei mai mulți români cred că alegerile parlamentare ar fi trebuit amânate

Barometrul Europa FM arată că peste jumătate dintre români consideră că alegerile parlamentare de la sfârșitul acestei săptămâni ar fi trebuit amânate, în contextul în care România, la fel ca restul Europei, trece prin valul doi al pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit sondajului realizat de IMAS la comanda Europa FM în noiembrie, 55,4% dintre români consideră că ar fi fost mai bine ca alegerile să nu aibă loc.

În schimb, 40,9% consideră că este un lucru bun faptul că alegerile vor avea, totuși, loc pe data de 6 decembrie. Totodată, 3,7% dintre respondenți spun că nu știu dacă este bine sau rău că se organizează alegerile ori nu au vrut să răspundă la această întrebare.

Reamintim, conform Barometrului Europa FM, PNL înregistrează acum 28,5% din preferințele românilor, în scădere de peste patru procente față de octombrie. din voturi în octombrie. În același timp, PSD se situează în cel mai recent sondaj la 23,6%, în creștere cu două procente

Barometrul mai arată că, în general, românii își păstrează intenția de vot pe care au avut-o în trecut și sunt mulțumiți de modul în care partidele lor au performat în clasament.

Sondajul a fost realizat în perioada 6-27 noiembrie 2020, pe un eșantion de e 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

Pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare, prilej cu care românii se vor prezenta la vot pentru a alege viitorii senatori și deputați. Este cea de-a opta rundă de alegeri parlamentare de după Revoluția din 1989. Românii din străinătate vor putea vota în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.