Confidenţialitate

Barometrul Europa FM: Aproape jumătate dintre români nu s-ar vaccina anti-COVID

Sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM arată că 45,7% dintre respondenți NU s-ar vaccina împotriva COVID-19, în timp ce 13% spun că s-ar vaccina doar dacă nu ar trebui să plătească pentru ser.

Aproape 35% declară că s-ar vaccina indiferent dacă ar trebui să plătească sau nu pentru vaccin.

În același timp, 29% dintre cei care au răspuns la întrebări cred că vaccinurile dezvoltate până acum sunt eficiente într-o mare măsură.

14% dintre respondenți au încredere într-o foarte mare măsură în eficiența vaccinurilor disponibile momentan.

Puțin peste un sfert sunt cei care cred că aceste seruri sunt eficiente într-o mică măsură, și anume 26%. Totodată, 24% dintre respondenți sunt de părere că vaccinurile sunt eficiente în foarte mică măsură.

În ceea ce privește decizia de vaccinare, 59% dintre cei care au răspuns întrebărilor consideră că ar trebui să decidă împreună cu medicul de familie ce vaccin să facă.

26% sunt de părere că fiecare persoană trebuie să decidă singură, iar peste 12% cred că decizia alegerii vaccinului trebuie să aparțină autorităților.

Baraometrul Europa FM a fost realizat de IMAS la comanda Europa Fm în perioada 8-21 decembrie pe un eșantion de 1.010 persoane de 18 ani și peste. Marja de eroare este de +/-3.1%.