Barometrul Europa FM: Prioritățile românilor în perioada următoare

Activitățile extrașcolare ale copiilor sunt prioritare pentru români, arată sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în iunie.

Astfel, cei chestionați au fost rugați să spună în ce vor investi sau pe ce vor cheltui bani în perioada următoare. Aproape 55 la sută au spus că, în foarte mare măsură și în mare măsură, vor investi în activitățile extrașcolare (sportive, artistice, etc.) ale copiilor.

Apoi, puțin peste 40 la sută au spus că vor da bani pe cursuri de formare profesională sau de dezvoltare personală. De asemenea, 39 la sută au afirmat că, în foarte mare măsură și în mare măsură, vor aloca bani pentru planificarea unui concediu.

Aproape 30 la sută sunt gata să investească în perioada următoare în construirea sau cumpărarea unei locuințe, iar circa 28 la sută vor să încheie o asigurare de sănătate privată. De asemenea, puțin peste 25 la sută dintre români spun că vor cheltui bani pe produse electronice și electrocasnice.

Pe ultimul loc al achizițiilor se află mașina. Doar 18 la sută dintre cei chestionați spun că, în foarte mare măsură și în mare măsură, vor cheltui bani în perioada următoare pentru a-și cumpăra o mașină.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS