BAROMETRU EUROPA FM: Cum au evoluat intențiile de vot ale românilor pentru partide și potențialii candidați la alegerile prezidențiale 2019

Pe parcursul acestui an, IMAS realizează Barometru Europa FM, la comanda postului nostru de radio, pentru a urmări  intențiile de vot ale românilor pentru partide și potențialii candidați la alegerile prezidențiale 2019, dar și pentru a analiza impactul unor politici publice sau decizii importante pentru societatea românească. Cel mai recent Barometru Europa FM a fost făcut public la finalul săptămâni trecute și cuprinde datele aferente sondajului realizat pe parcursul lunii august.

Dacă în privința candidaților la alegerile prezidențiale 2019 se poate observa o menținere a preferințelor, în cazul partidelor sunt modificări importante, în cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc în weekendul următor.

Cine ar câștiga alegerile prezidențiale, dacă ar avea loc în acest weekend

Sondajul realizat în luna august de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Dan Barna –  care crește față de luna iulie și ajunge la puțin peste 17 procente.

Urmează Victor Ponta, în creștere față de luna anterioară, liderul Pro România ajunge la 14%. Călin Popescu Tăriceanu cade de pe locul doi, pe locul 4. Liderul ALDE strânge aproape 13 procente – acesta între timp și-a retras candidatura.

Urmărind împărțirea voturile pentru diverși candidați, în funcție de opțiunile pentru partide, situația s-ar prezenta astfel:


Rezultatele acestui Barometru Europa FM au fost comentate de Moise Guran și Iulia Verbancu, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM:

Sondajul a fost realizat în perioada 5 -28 august 2019 – pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Eroare de eșantionare +/- 3,1%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS