Confidenţialitate

Barna: Sunt gata să plec acasă dacă colegii mei din USR PLUS îmi spun asta prin vot

Co-preşedinte al USR PLUS, Dan Barna declară că o eventuală înfrângere în alegerile pentru șefia formațiunii nu va însemna o retragere din aceasta.

“Eu am construit acest proiect luând un partid cu câteva sute de membri. Mi-am asumat atunci, în faţa colegilor, obiectivul personal de a transforma USR la momentul acela dintr-un partid urban din Bucureşti cu câteva filiale într-o organizaţie aproape civică, cum era iniţial USR-ul, într-un partid care să conteze pe termen lung în politica din România. Şi, zic, acest obiectiv l-am îndeplinit, cum am îndeplinit şi pariul că o iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţie poate să devină realitate. Fără penali în funcţii publice este acuma la Senat şi, în momentul în care situaţia pandemie va permite, vom face şi referendumul şi vom modifica Constituţia, în faptul că am trecut peste nu puţinele orgolii şi din USR, şi din PLUS, şi am tras pentru o fuziune care, iată, a dus USR-PLUS într-o coaliţie de guvernare, cu ministere importante şi cu o forţă de a face schimbare care e foarte vizibilă, eforturile colegilor mei şi colegii mei miniştri vorbesc, sunt vizibile şi apreciate de către România”, a explicat acesta, duminică, la Prima TV.

“Practic, în toată această perioadă, în toţi aceşti ani ai primului mandat de preşedinte USR, şi acum de co-preşedinte USR-PLUS, am reuşit să duc partidul acesta la obiectivele pe care împreună cu colegii mei ni le-am asumat. Cred că sunt nişte argumente foarte bune pentru a duce mai departe un proiect în care cred foarte mult şi colegii din USR PLUS văd lucrul acesta că în toate luptele grele şi importante ale USR-PLUS am fost în prima linie. Această prezenţă în toate bătăliile, şi atunci când ploua cu scuipaţi, şi atunci când lumea ne striga numele şi striga bravo USR, am fost acolo şi ăsta este unul din lucrurile importante pe care un liber trebuie să le transmită membrilor din partidul său”, a adăugat Dan Barna.

“Liderii se construiesc greu şi eu cred că e păgubos ca eu şi Dacian să ieşim din conducerea USR-PLUS pentru a începe o nouă construcţie, pe de o parte, iar pe de altă parte, eu sunt gata să plec acasă dacă colegii mei din USR PLUS îmi spun asta prin vot (…) Nu îmi dau demisia sau încep să plâng şi mă dau cu fundul de pământ, nici pe departe! Rămân în organizaţie, voi susţine liderul care va fi acela, indiferent dacă va fi Dacian sau un alt coleg. Deci nu am niciun fel de problemă de orgoliu sau de felul acesta, dar eu sunt un luptător şi mi se pare că nu e firea mea să mă retrag în faţa unei bătălii. Participi la ea şi e important în egală măsură ca membrii USR PLUS să aibă toate opţiunile valide pe masă, cu atât va fi mai legitim un astfel de liber în momentul în care el e rezultatul votului într-o competiţie”, consideră vicepremierul.

“Ar fi fost un mesaj slab de laşitate dacă am fi plecat în faţa acestei competiţii. Mie nu mi-e teamă de competiţie. Oricare va fi rezultatul îl accept cu toată asumarea şi voi continua să trag pentru acest proiect, pentru că USR-PLUS este în realitate opţiunea reală de dezvoltare pentru România în anii următori”, a conchis liderul USR PLUS.