Confidenţialitate

Barna: Premierul era nemulțumit de ceva vreme de activitatea ministrului de Finanțe

La nivelul coaliței nu a fost prezentată o evaluare a activității fostului ministrul al finantelor, Alexandru Nazare.

Liderul USR, Dan Barna spune că șeful guvernului  era nemulțumit de ceva vreme de activitatea lui Alexandru Nazare, dar este o decizie din zona PNL:

Este o decizie a premierului pe  un minister care aparține PNL, e un subiect intern al PNL. Nu s-a făcut la nivelul coaliției o analiză ca să pot prezenta concluzii publice. Știam că există probleme de comunicare si nemulțumiri pe care premierul i le-a comunicat ministrului de finanțe, ni le-a comunicat și nouă, ” spune Dan Barna.

Joi, premierul Florin Cîțu a decis să îl demită pe ministrul de finanțe căruia îi reproșează întârzierea unor proiecte.

Revocarea e strâns legată de lupta pentru putere din interiorul PNL – pentru a cărui conducere lupta actualul lider liberal Ludovic Orban și premierul Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a preluat conducerea Ministerului de Finațe, după ce seful statului a semnat decretul de revocare.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului şi are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine.

“Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă, Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face. Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a spus şeful statului, înainte de participarea la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Sofia.

Klaus Iohannis a adăugat că “Guvernul are tot sprijinul partidulului [PNL – n. red] , în contextul unei rupturi dintre premier şi conducerea formațiunii ca urmare a remanierii lui Alexandru Nazare din funcţia de șef al Finanţe.