Confidenţialitate

Barna: Congresul USR PLUS, pe 2 octombrie

Congresul pentru desemnarea noii conduceri a USR PLUS va fi organizat în toamnă, la începutul lunii octombrie, a anunțat co-președintele Dan Barna.

“În 2 sau 3 octombrie, în prima sâmbătă din octombrie (…) O săptămână după liberali [congresul PNL – n. red]”, a precizat el, marți seară, la TVR 1.

Dan Barna a confirmat că a avut o discuţie cu partenerul Dacian Cioloş, care i-a propus ca nici unul dintre ei să nu candideze la preşedinţia formaţiunii.

“A fost o discuţie pe care am avut-o într-adevăr şi, analizând diverse scenarii, a fost unul dintre scenarii. (…) Eu am anunţat că pentru mine USR PLUS e un proiect în care mi-am alocat ultimii cinci ani din viaţă, cu toate resursele şi cu toată energia. E un proiect care cred că poată să meargă mai departe şi eu cred că ai noştri colegi de partid, din USR şi PLUS, trebuie să aibă pe masă toate opţiunile, pentru că acest partid, de câte ori s-a întors la înţelepciunea aceasta a membrilor, a luat cele mai inspirate decizii, care, iată, ne-au adus la guvernare”, a explicat el.

Potrivit lui, Dacian Cioloş analizează în prezent opţiunea candidaturii.

“Este o decizie pe care o analizează. Eu îmi doresc ca ai noştri colegi să aibă toate opţiunile, tocmai pentru că acela care va fi ales să aibă legitimitatea reală de a duce mai departe USR PLUS”, a conchis Dan Barna.