Atac terorist la Barcelona: O mașină a intrat în mulțime. Mai multe persoane au fost rănite

O camionetă a intrat cu puțin timp în urmă într-o mulțime strânsă în Barcelona în cartierul turistic Las Ramblas.
Mai multe persoane au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al poliției catalane a declarat pentru CNN Barcelona că incidentul este cel mai probabil un atac terorist.

Potrivit primelor informații, șoferul vehiculului a fugit de la locul faptei. Deocamdată nu este clar dacă el a intenționat să ucidă pe cineva sau dacă a fost vorba de un accident.

Potrivit poliției locale, impactul a fost unul puternic. Cel puțin opt ambulanțe au ajuns la fața locului, iar, potrivit unui martor ocular, în zonă au apărut numeroși ofițeri de poliție înarmați.

Nu au fost oferite până acum informații despre starea victimelor. Nu se știe nici dacă zona va fi evacuată sau nu.

Autoritățile au avertizat însă populația și turiștii să nu se apropie de piața Catalonia. Stațiile de metrou din zonă au fost închise. Nu circulă, de asemenea, nici autobuzele.
Las Ramblas este artera pietonală din Barcelona, întinsă pe mai bine de un kilometru, ea este intens circulată în perioada verii.

Ultimul atentat terorist major comis în Spania a avut loc în 2004 – 192 de oameni au murit în dimineața de 11 martie a acelui an, când zece explozii au vizat sistemul de transport în comun din capitala Regatului. 16 cetățeni români și-au pierdut viețile în acele atentate.

Astfel de atacuri s-au înmulțit însă în anii din urmă: la Nisa, în iulie anul trecut, 84 de persoane au murit.

De asemenea, în Germania, un bărbat s-a năpustit cu un vehicol în mulțimea strânsă în decembrie la Târgul de Crăciun din Berlin: 12 oameni au murit în capitala Germaniei.

Sursa foto: BBC

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS