Confidenţialitate

Barcă cu peste 60 de migranți, răsturnată în largul insulei Evia din Grecia. Operațiunea de salvare este în desfășurare. Zeci de persoane, dispărute | AUDIO

O barcă cu peste 60 de migranți s-a răsturnat în largul insulei Evia din Grecia. Echipele de intervenție au reușit să salveze deocamdată 9 persoane, dar sunt zeci de dispăruți, iar operațiunea de salvare este în curs de desfășurare. Autoritățile din Grecia au constatat că, în ultima vreme, a început să crească numărul migranților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Migranții salvați de paza de coastă din Grecia au spus că 68 de oameni se aflau în barcă, majoritatea din Afganistan, Egipt și Iran, scrie publicația online Greekreporter.

Sunt zeci de persoane dispărute, iar operațiunea de salvare e îngreunată de vântul puternic. Ministrul grec al Imigrației a cerut Turciei să împiedice ambarcațiunile cu migranți să plece pe mare atunci când sunt condiții meteorologice nefavorabile.

Luna trecută, cel puțin 17 migranți au murit după ce ambarcațiunile în care se aflau s-au scufundat în largul insulelor Lesbos și Kythira.

După ce în ultimii ani numărul migranților a scăzut, Grecia se confruntă în ultima vreme cu o creștere a tentativelor de intrare în țară prin insulele ţării şi graniţa terestră cu Turcia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Coreea de Sud: Intervenția forțelor de ordine de dinainte de busculada în care au murit 150 de oameni a fost inadecvată, recunoaște șeful poliției