Confidenţialitate

Bărbatul rănit grav în accidentul de pe Dunăre va fi transferat la Chișinău. El e prorector al Facultății de Medicină din capitala Republicii Moldova

Bărbatul rănit grav în accidentul naval de aseară de pe Dunăre și internat la spitalul Județean Constanța urmează să fie transferat la Chișinău.

El a suferit un traumatism cranian, a fost în comă și va fi transportat cu un elicopter SMURD.

Victima este prorector al Facultății de Medicină din Chișinău  – după cum au declarat surse oficiale citate de News.ro.

Între timp, se pare că bărbatul care conducea una dintre ambarcațiuni și care a fugit de la locul accidentului, fiind prins ulterior – ar fi băut o bere înainte.

Imediat după accident, prorectorul Facultății de Medicină din Chișinău a fost dus în comă la spitalul județean din Constanța.

Între timp, starea lui s-a ameliorat și este conștient – motiv pentru care medicii au decis transferul lui la Chișinău.   Transportul cu elicopterul SMURD e asigurat de către Ministerul Sănătăţii de la București.

Celelalte două persoane rănite în accidentul naval de la Mila 35 sunt internate în Spitalul Judeţean Tulcea. Starea lor e bună și vor fi externate curând.

În urma accidentului naval, polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Mediafax că  bărbatul care conducea șalupa și care a părăsit locul accidentului a recunoscut că a băut “o bere” înainte de a se urca în ambarcațiune.

Amintim, accidentul a avut loc pe Dunăre, în județul Tulcea, în dreptul Milei 35.   Un taxi pe apă cu 14 pasageri la bord și o șalupă rapidă în care se aflau 6 persoane s-au ciocnit.

Răniții sunt medici din Republica Moldova care participau la un congres la noi în țară.