Confidenţialitate

Bărbatul din Constanța infectat cu Covid-19 este asistent șef la Spitalul Județean

Bărbatul de 52 de ani din Constanța, infectat cu noul coronavirus, este asistent șef în cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Autoritățile au refăcut traseul bărbatului din ultimele zile, după ce el a declarat că nu a fost plecat din țară și nu a intrat în conmtact cu persoane venite din Italia.

Acesta a fost plecat la sfârșitul lunii februarie în Piatra Neamț, iar la întoarcerea în Constanța a început să se simtă rău.

După aflarea rezultatului pozitiv pentru coronavirus, prefectul județului Constanța a refăcut traseul bărbatului infectat din ultimele zile.

Conform acestuia, în perioada 29 februarie – 1 martie, bărbatul a fost plecat, împreună cu fiica sa care locuiește în Ilfov, la un concurs de dans din Piatra Neamț.

La 2 martie, a intrat în concediu de odihnă, iar între 3 și 5 martie s-a întors la locul de muncă, în spital.

Între 6 și 8 martie, asistentul șef a stat acasă, iar în 9 martie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie pulmonară.

Bărbatul a făcut analiza în 10 martie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Constanța și s-a întors, în 11 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase, unde i s-a recomandat să facă și un computer tomograf și în același timp i s-a recoltat și proba pentru Covid-19.

S-a întors înapoi la Spitalul Județean pentru a face CT-ul recomandat, apoi a revenit la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost internat.

Prefectul județului Constanța a declarat că a anunțat prefecții din Ilfov și Neamț, acolo unde vor începe anchete epidemiologice.

La Constanța, „DSP face anchetă epidemiologică, iar conducerea Consiliului Județean ia toate măsurile necesare pentru a combate și pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a mai declarat, miercuri seară, prefectul George Niculescu.

Autoritățile nu au stabilit până în acest moment de unde a putut contacta bărbatul coronavirusul, însă au stabilit că nu a fost plecat din țară.

Miercuri seară, în Spitalul Județean Constanța a început dezinfecția, atât în Unitatea de Primiri Urgențe, cât și în alte săli ale spitalului, iar procesul se va repeta, a declarat șeful unității medicale, Cătălin Grasa.