Confidenţialitate

Bărbat ucis de viitură în județul Neamț. Localități din Vrancea şi Bacău, sub cod roșu de ploi torențiale

Un bărbat din judeţul Neamţ a murit, vineri, după ce a fost luat o viitură produsă în localitatea Almaş,

În vârstă de 78 de ani, victima a fost recuperată din apele învolburate, dar manevrele de resuscitare au fost zadarnice.

O viitură pe râul Zăbala a blocat accesul spre satul Brădăceşti, comuna Nereju. Ulterior, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că a fost amenajată o punte de lemn, peste podul de beton aflat în construcţie.

“Se încearcă să se ajungă pe orice cale la persoane. Aerian nu se poate interveni din cauza condiţiilor meteorologice. Până la acest moment, nu au fost semnalate probleme medicale”, precizează ISU Vrancea.

În judeţul Bacău, o persoană este căutată după ce podeţul pe care se afla a fost rupt de viitură.

În județul Vrancea, mai mulți muncitori surprinşi de creşterea nivelului apelor sau reușit să se refugieze într-o remorcă.

Mai multe localităţi din judeţele Vrancea şi Bacău sunt, vineri seară, sub avertizare now casting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi vânt puternic.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în Bacău sunt sub cod roşu localităţile Dărmăneşti, Oituz, Asău, Agăş, Mănăstirea Caşin, Ghimeş Făget, Slănic Mioldova, Zemeş, Palanca şi Brusturoasa.

În Vrancea sunt sub cod roşu Vizantea Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistoreşti, Paltin, Păulesti, Negrileşti şi Bărsesti.

În aceste localităţi vor fi averse torenţiale care vor acumula în general 30-45 litri pe metru pătrat, în condiţiile în care în zonă s-au strâns în medie 70-80 litri pe metru pătrat, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

ISU Vrancea a emis un mesaj prin sistemul RO ALERT pentru avertizarea populaţiei, Cod roşu pentru fenomene meteo periculoase, în zona de nord-vest a judeţului.

Un copac a căzut, vineri seară, peste o clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pompierii intervenind pentru a-l îndepărta.