Bărbat șantajat pe o rețea de socializare

Un caz mai puțin obișnuit pentru polițiștii bucureșteni: aceștia verifică mai multe persoane care au creat un cont fals pe o rețea de socializare, folosind identitatea unei femei. În felul acesta, abordau bărbați interesați de o relație. Victimă le-a căzut un bărbat, care ulterior a fost șantajat de escroci.

Anchetatorii au stabilit că este vorba despre patru persoane, care au găsit o metodă inedită de a face rost de bani. Au creat un cont fals pe o rețea de socializare, folosindu-se de identitatea unei femei.

Următorii pași: administratorul contului intra în legătură cu bărbați care se arătau interesați de o relație. În această capcapă a căzut un bărbat, care a intrat în dialog cu persoana despre care credea că este o tânără. Însă, după un timp a fost contactat de administratorul contului, care i-a cerut mai multe sume de bani sub amenințarea că îi va divulga identitatea și că va face public faptul că bărbatul ar fi început online “o relaţie cu o minoră”.

Polițiștii bucureșteni au făcut mai multe percheziții în județul Prahova. Patru persoane vor fi duse la audieri la Secţia 1 Poliţie.

În acest dosar se fac cercetări pentru şantaj.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS