Confidenţialitate

Un bărbat din Bacău, principalul suspect într-un dosar de fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune. Falsifica de la permise de conducere la diplome de studii | AUDIO

Un bărbat din Sascut, județul Bacău, este principalul suspect într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale și înșelăciune, după ce în ultimii 4 ani s-a ocupat cu falsificarea mai multor documente. Permise de conducere și cărți de identitate, polițe de asigurare, certificate de înmatriculare și diplome de studii, toate false, au fost descoperite în locuința acestuia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost percheziții în 3 localități din Bacău, dar și într-una din Vrancea, desfășurate de polițiștii de Investigații Criminale din Bacău și cei de la Poliția Adjud, într-un dosar care este în lucru sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Potrivit anchetatorilor, cercetările de până acum au arătat că un bărbat de 47 de ani din Sascut, Bacău, avea de 4 ani o adevărată fabrică de documente false.

Scanerele, imprimantele, calculatoarele și alte aparate pe care le avea erau folosite pentru falsificarea mai multor tipuri de documente, atât românești, cât și ale altor state, atât din Uniunea Europeană, cât și din alte țări.

Falsurile erau realizate destul de bine, astfel încât doar o verificare foarte atentă putea scoate la iveală lipsa unor elemente specifice de siguranță.

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit și au ridicat mai multe asemenea documente falsificate. Printre ele permise de conducere, cărţi de identitate, poliţe RCA, certificate de înmatriculare auto, acte de studii și altele.

În locuința bărbatului a fost descoperit și un pistol neletal, pentru care nu avea autorizație de deținere. Băcăuanul a fost ridicat în baza mandatului emis de procurori și dus la audieri.

Anchetatorii continuă cercetările, pentru a afla cât mai multe despre falsurile făcute de bărbat, despre clienții săi și banii încasați de la aceștia.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Vlad Voiculescu, oficial sub urmărire penală. DNA: Este acuzat de abuz în serviciu și de complicitate la abuz în serviciu