Barack Obama va vizita Orlando pentru a omagia victimele atacului armat din clubul comunităţii LGBT

Barack Obama va efectua astăzi o vizită neprogramată în Orlando, pentru a comemora victimele celui mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, în care au pierit 49 de persoane, iar alte 53 au fost rănite, după ce un atacator a deschis focul într-unul din cele mai populare cluburi de noapte ale metropolei, transmite CNN.

Preşedintele a susţinut că incidentul armat este o dovadă de terorism ”domestic”, iar atacatorul nu pare să fi fost dirijat de vreo grupare extremistă din străinătate.

”Trebuie să lovim puternic organizaţiile teroriste. Însă, trebuie să ne asigurăm că nu va fi uşor pentru cineva să obţină o armă în această ţară atunci când are de gând să-i rănească pe ceilalţi”, a declarat preşedintele.

Omar S Mateen a deschis focul sâmbătă seara într-un club al comunităţii LGBT din Orlando, Florida. Autorităţile au confirmat că ar fi vorba de 49 de morţi, în timp ce alte 53 de persoane au fost transportate pentru îngrijiri medicale.

Din cauza amplorii masacrului, primarul a cerut guvernatorului statului Florida să instaureze starea de urgenţă, iar acesta a făcut acest lucru, ceea ce permite mobilizarea unor resurse suplimentare.

Între timp, teroriştii Statului Islamic au revendicat atacul terorist comis asupra clubului comunităţii LGBT. Însă, autorităţile americane susţin că au nevoie de mai multe informaţii pentru a stabili o legătură între Mateen şi ISIS.

De asemenea, preşedintele va merge marţi la Consiliul Naţional de Securitate, pentru a discuta o strategie cu privire la tăierea fondurilor pentru ISIS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS