Barack Obama este convins că va avea “o seară bună” după încheierea votului

Barack Obama, care petrece ziua de marţi la Chicago, s-a deplasat dimineaţă la unul din sediile de campanie pentru a le mulţumi voluntarilor.

‘Vreau să îi adresez guvernatorului Romney felicitările mele pentru campania dinamică’, a spus Obama.

‘Suntem convinşi că noi vom acumula voturile necesare pentru a câştiga’, a completat preşedintele democrat, care s-a deplasat dimineaţă la unul din sediile de campanie pentru a le mulţumi voluntarilor.

Barack Obama a votat anticipat, pe 25 octombrie. În timp ce el îşi petrece ziua la Chicago, contracandidatul său, Romney, va aştepta rezultatul votului în Boston.

Primul preşedinte de culoare din istoria Americii – Barack Obama aspiră la al doilea mandat la Casa Albă – după 4 ani în care americanii s-au săturat de criza economică.

Interlocutorii săi vorbesc de un preşedinte rezervat, cerebral, dar şi foarte competitiv, căruia nu-i place să piardă nici în politică, nici la baschet.

Deşi devine primul preşedinte american care susţine căsătoria între persoane de acelaşi sex, Barack Obama nu reuşeşte să impună nici adoptarea unei reforme a imigraţiei şi nici un plan de tranziţie către energia ‘verde’.