Barack Obama dansează tango în timpul dineului oferit de președintele Argentinei – VIDEO

Preşedintele american Barack Obama şi soţia sa Michelle au dansat tango argentinian cu parteneri diferiți în timpul dineului oferit miercuri de șeful statului argentinian Mauricio Macri.

 

Liderul de la Casa Albă a părut, la un moment dat, că se răzgândeşte, şi s-a oprit din dans, pentru a le face cu mâna invitaţilor, dar partenera sa, dansatoarea Mora Godoy, nu l-a lăsat să plece.

Ea a făcut câteva piruete, înainte de a-l lua din nou de mână pe Barack Obama pentru poza finală clasică de tango, cu piciorul ridicat.

Muzica s-a oprit, iar mulţimea a aplaudat.

Președintele american „Mi-a spus că nu știe cum să danseze (tango), i-am spus că trebuie doar să mă urmeze”, a relatat ulterior Mora Godoy.

„Mi-a zis Ok și a început să danseze. În cele din urmă, eu am fost cea care l-am urmat pentru că este un foarte bun dansator”, a mărturisit dansatoarea pentru ziarul argentinian La Nacion.

Înaintea dineului cu președintele Mauricio Macri la centrul cultural Kirchner, Barack Obama a rostit un scurt discurs în care l-a citat pe scriitorul argentinian Jorge Luis Borges, potrivit căruia „în această țară avem dreptul inviolabil la speranță”.

Președintele Obama a început joi a doua și ultima zi a vizitei sale în Argentina, care a coincis cu acțiunile de comemorare ocazionate de împlinirea a 40 de ani de la lovitura de stat din 1976.