Confidenţialitate

Barack Obama a susținut ultimul său discurs despre starea națiunii

Președintele american Barack Obama s rostit în fața Congresului ultimul său discurs despre starea națiunii. Printre temele abordate de liderul de la Casa Albă se numără terorismul, politica anti-imigrație, dar și găsirea unui leac pentru cancer.

Barack Obama  a spus că găsirea unui tratament pentru cancer trebuie să fie noua cursă spațială pentru Statele Unite, o nouă încercare de a pune piciorul pe Lună – referire la cursa pentru cucerirea spațiului în care Statele Unite și Rusia se află din vremea Războiului Rece.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul de la Casa Albă a vorbit și despre starea economiei, politica de sănătate, dar și despre închisoarea de la Guantanamo.

Barack Obama l-a criticat pe candidatul republican la prezidenţiale, magnatul Donald Trump, pentru viziunea anti-imigraţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Gruparea Stat Islamic nu este o amenințare existențială pentru Statele Unite – a declarat președintele american Barack Obama în fața Congresului, în ultimul său discurs despre starea națiunii.

“Luptatorii din spatele camionetelor si sufletele ratacite care comploteaza in apartamente sau garaje sunt un pericol pentru cetățeni dar nu au reprezentat o amenintare existentiala pentru natiunea noastra”, a răspuns Obama.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.


Obama a învinovățit Congresul pentru întârzierea închiderii închisorii de la Guantanamo Bay, considerată de opinia publică internațională drept un adevărat lagăr ce concentrare.

Președintele american a evitat problemele sensibile din economie, însă a susținut că a reușit o înjumătățire a șomajului și a creat peste 14 milioane de locuri de muncă, iar economia americană este și acum cea mai puternică din lume.