Barack Obama a castigat cea de-a doua dezbatere televizata cu Mitt Romney

În urma acestei dezbateri, sondajul realizat de CNN îl declară câștigător pe Barack Obama. 46 la sută dintre repondenţi au spus că preşedintele american în exercițiu a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% au apreciat că Romney este învingătorul.

În Statele Unite, Barack Obama şi adversarul său republican Mit Romney s-au întâlnit aseară la a doua dezbatere televizată, cu 3 săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.

De data aceasta, Barack Obama a avut o prestaţie mai bună decât Mitt Romney, arată sondajul realizat de CNN asupra unor persoane care au urmărit confruntarea.

Cele mai importante teme abordate de cei doi candidați au fost cele legate de economie, rata șomajului, taxe și energie.

Barack Obama și Mit Romney s-au întâlnit la Universitatea Hofstra, în New York. Timp de 100 de minute, cei doi au răspuns unor întrebări din partea unui grup de 82 de alegători indeciși.

Încă de la începutul dezbaterii, candidații s-au întrerupt unul pe celălalt.

Preşedintele american în exercițiu a început în forţă a doua confruntare televizatã, mai energic decât la precedenta dezbatere. El l-a acuzat pe adversarul său republican că vrea să îi favorizeze doar pe cei mai bogaţi dintre americani.

În plus, a ironizat fermitatea faţă de Beijing afişată de către Mitt Romney. Asta în contextul în care acesta investeşte în ‘întreprinderi care subcontractează în China’.

Tensiunea a crescut şi mai mult când preşedintele american Barack Obama l-a mai acuzat pe adversarul său că a politizat atacul asupra consulatului american de la Benghazi de la 11 septembrie.

De cealaltă parte, Mitt Romney a reuşit să păstreze agresivitatea cu care a surprins în 3 octombrie. El a criticat în mod repetat bilanţul lui Obama, subliniind că milioane de şomeri şi o relansarea economică slabă au arătat că politicile preşedintelui au eşuat.

În plus, l-a acuzat Barack Obama că ar conduce Statele Unite pe ‘calea apucată de Grecia’, din cauza creşterii datoriei publice.

Candidatul republican a mai spus că politica din Orientul Mijlociu a preşedintelui american Barack Obama ‘se dezintegrează sub ochii noştri’.

În urma acestei dezbateri, sondajul realizat de CNN îl declară câștigător pe Barack Obama. 46 la sută dintre repondenţi au spus că preşedintele american în exercițiu a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% au apreciat că Romney este învingătorul.

A treia şi ultima dezbatere prezidenţială televizată se va desfăşura la 22 octombrie în Florida.