Bani pentru firmele care primesc în stagiu absolvenți de facultate

 

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul Ministerului Muncii, angajatorii trebuie să încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior. Pe perioada contractului, firmele vor primi, la cerere, 1.350 de lei pe lună. Banii vor fi alocați de stat din bugetul asigurărilor pentru șomaj sau din asistența financiară nerambursabilă acordată României.

În ceea ce privește ucenicia la locul de muncă, angajatorii vor fi stimulați să încheie contracte de ucenicie. Firmele care vor semna astfel de contracte vor primi, la cerere, 1.125 lei lunar, pe perioada contractului.

Și ucenicii care obțin certificatul de calificare profesională, deci își încheie cu succes perioada de ucenicie, vor fi răsplătiți. Vor primi o primă de absolvire care se va acorda diferențiat în funcție de nivelul de calificare obținut: 500 de lei pentru nivelul 2 de calificare, 600 de lei pentru nivelul 3 și 750 de lei pentru nivelul 4.

Persoana care va îndruma ucenicul va primi lunar o primă de 500 de lei, sumă neimpozabilă.

În plus, firmele care angajează ucenicii pe care i-au școlit după încheierea contractului de ucenicie vor primi 500 de lei pe lună, timp de jumătate de an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS