Confidenţialitate

Bananele, amenințate de încălzirea globală. Prețurile la raft vor crește, pe măsură ce culturile vor fi afectate | AUDIO

Banana, amenințată de încălzirea globală! Pe măsură ce schimbările climatice afectează din ce în ce mai mult culturile de banane din state precum India, China și Brazilia, prețurile la raft pentru acest fruct foarte apreciat vor crește, scrie BBC. Un forum mondial despre bananieri are loc în aceste zile la Roma.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un economist senior la Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU spune pentru BBC că impactul climei reprezintă o „amenințare enormă” pentru aprovizionarea cu banane.

Sunt așteptate noi creșteri de prețuri la raft, iar unele culturi vor fi afectate de faptul că sunt temperaturi tot mai mari în regiunile unde cresc cel mai bine bananele, spre exemplu America Centrală și de Sud.

O mare problemă legată de creșterea temperaturilor medii ține de faptul că se răspândesc mai ușor bolile care pot face mult rău culturilor. Cea care provoacă cele mai multe îngrijorări este o infecție fungică, care ucide toți bananierii o dată ce o cultură este infectată.

Dăunătorii pot fi răspândiți când apar inundații, dar și când sunt vânturi puternice.

Producătorii se confruntă, de asemenea, cu presiuni din cauza creșterii costurilor îngrășămintelor, precum și a energiei și transportului.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Regina Camilla a Marii Britanii a primit o păpușă Barbie cu propria înfățișare. Reacția monarhului | VIDEO