Confidenţialitate

Baia Mare: Anchetă epidemiologică la o școală, după ce o învățătoare a fost depistată cu SARS-CoV-2

A fost demarată o anchetă epidemiologică la Școala Lucian Blaga din Baia Mare, după ce o învățătoare a fost testată pozitiv. Chiar dacă purta mască, cadrele didactice cu care aceasta a intrat în contact trebuie sa se testeze. Toţi copii fac acum cursuri online.

Învățătoarea preda la clasa a III-a și este și directorul adjunct al Scolii Lucian Blaga din Baia Mare. Aceasta s-a prezentat la un consult medical pentru alte probleme de sănătate dar, din cauza anumitor stări pe care le acuza, i s-a recomandat efectuarea testului pentru Covid. Fiind testata pozitiv, aceasta nu a mai mers  la școala, sustine Directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rares Pop:

„I s-a recomandat să facă și un test rapid antigen, care a fost confirmat ca și pozitiv în cursul zilei de ieri. S-au luat măsurile din punct de  vedere al locației, care a fost igienizată. Copiii au rămas în sistem online. Cel mai bun lucru este să se testeze toată lumea care a stat în preajma doamnei învățătoareîn ultima perioadă.”

Ancheta epidemiologică arată ca învățătoarea a purtat mască însă recomandarea conducerii DSP este ca toți cei 36 de copii din clasă, cu acordul părinților, să fie testați, la fel și cadrele didactice, pentru a evita un posibil focar de Covid-19.

Învățătoarea a rămas in izolare la domiciliu, iar orele se derulează online. Până în acest moment, din partea conducerii școlii nu avem nici un punct de vedere .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mica Șvab