Badou Jack, ultimul adversar al lui Lucian Bute: Dopajul înseamnă înşelătorie

Badou Jack, adversarul lui Lucian Bute în meciul din 30 aprilie, în urma căruia românul a fost depistat pozitiv, a declarat că dopajul în box înseamnă înşelătorie, fiind foarte periculos şi chiar letal.

Suedezul de origine gambiană a mărturisit că nu se aştepta ca românul să se afle în această situaţie.

„El nu m-ar putea învinge nici dacă ar lua ceva. Am câştigat lupta. Toată lumea a crezut că am câştigat. Nu ar fi trebuit să fie egalitate în primul rând. Să sperăm că ar putea fi schimbată într-o victorie”, a precizat Badou Jack pentru ESPN.

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu suedezul Badou Jack, din 30 aprilie, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate.

Preşedintele World Boxing Council, Mauricio Sulaima, a anunţat că românul ar fi folosit ostarină (enobosarm).

Interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping), substanţa produce efecte similare celor ale steroizilor anabolizanţi.

WBC a fost informată despre cazul de dopaj al pugilistului român, în vârstă de 36 de ani, de către Comisia de box şi wrestling din Washington DC.

Alte informaţii vor fi făcute publice în următoarele zile.

La finalul confruntării cu Lucian Bute, Badou Jack şi-a păstrat centura de campion.

Fost campion mondial IBF din 2007 până în 2012, interval în care şi-a apărat centura de 9 ori, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii, din care 25 prin K.O., un meci egal şi 3 înfrângeri la profesionişti.