Bacau: Razboiul ciorilor

In fiecare seara locuitorii orasului Bacau au parte de focuri de artificii. Nu este vorba de nicio petrecere sau spectacol, ci de lupta autoritatilor cu ciorile.

Peste 20.000 de zburătoare înnegresc cerul oraşului şi acoperă totul cu mizerie. Sute de plângeri au fost depuse la primarie de cetateni. Pentru că legea interzice uciderea păsărilor, primăria a început o luptă psihologică. Zgomotul şi lumina puternică ar trebui să alunge ciorile.

La solicitarea Primariei, pirotehniştii lansează seară de seară tiruri de artificii in speranta ca vor alunga ciorile din oras. Autoritatile sustin ca este perioada de cuibărire, iar zburatoarele sunt foarte sensibile la zgomote şi la tot ce le poate perturba.

După ce păsările sunt alungate de zgomote, angajaţii de la spaţii verzi le distrug cuiburile. Localnicii spun ca abia aşteaptă să poata merge din nou in parcuri lucru care in prezent nu este posibil din cauza ciorilor care fac zgomot si mizerie.

Primăria speră ca metoda focurilor de artificii sa aiba efect iar ciorile sa plece din oras. Autoritatile nu au voie sa le impuste deoarece sunt protejate de legislaţia romanească. Pasarile pot fi doar controlate prin mijloace specifice: ultrasunete sau alte asemenea echipamente.

Primăria din Bacău vrea să alunge măcar 10.000 de ciori din oraş în următoarele două săptămâni.