BACAU: Primarul comunei Sascut a fost retinut aseara

Primarul comunei Sascut, din Bacău, 2 oameni de afaceri din județ și 3 salariați ai companiei E.ON Moldova au fost reținuți aseară pentru 24 de ore.

Primarul comunei Sascut, din Bacău, 2 oameni de afaceri din județ și 3 salariați ai companiei E.ON Moldova au fost reținuți aseară pentru 24 de ore.

Cu toții sunt anchetați pentru fapte de corupție într-un dosar în care alte 13 persoane au intrat în atenția procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, aceștia sunt implicați în furt de energie electrică.

Anchetatorii au descins ieri la 14 adrese din municipiile Bacău și Iași. După percheziții, tot atâtea persoane au fost conduse la audieri, fiind suspectate de fapte de corupție.

Printre acestea se numără oameni de afaceri, salariați ai E.ON Moldova, dar și primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan.

Acesta din urmă a fost, de altfel, reținut pentru 24 de ore, alături de alte 5 persoane. Toți vor fi propuși instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii spun că au indicii potrivit cărora din noiembrie anul trecut și până luna trecută persoanele cercetate ar fi comis mai multe fapte de corupție și și-ar fi încălcat sarcinile de serviciu.

Surse din rândul anchetatorilor spun că toți ar fi contribuit la furtul de enegie electrică. Edilul ar fi fost cel care le-ar fi făcut legătura oamenilor cu afaceri cu angajați și persoane cu funcții de conducere de la E.ON Moldova.

Printre persoanele vizate s-ar afla şi Octav Iosipescu, directorul Centrului Bacău de Gaz şi Energie.