Confidenţialitate

BACĂU: Pompieri care urmau să intervină la inundații, implicați într-un accident

Șase pompieri care mergeau să intervină la inundații au fost răniţi într-un accident rutier produs, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Bacău, care este grav afectat de inundaţii.

Ploile torenţiale, care au dus la umflarea apelor curgătoare şi au antrenat torenţii au provocat probleme în tot judeţul.

Gospodării inundate, localităţi fără curent electric, conducte de gaze distruse şi drumuri inundate, sunt doar câţeva dintre efectele ploilor care nu contenesc.

Autospeciala în care se aflau 6 pompieri s-a ciocnit de un autoturism în care erau 3 persoane. Una din persoanele din autoturism a fost încarcerată și a fost scoasă de membrii echipajului de salvatori a căror autospecială se răsturnat. Toate cele 9 persoane au fost preluate de ambulanțe, conștiente  și transportate la spitalul județean Bacău.

Pompierii au avut toată noaptea misiuni de intervenție.

În urma ploilor abundente, au fost inundate zeci de gospodării în orașele Moinești și Comănești, dar și în comunele Poduri și Ștefan cel Mare. La Ștefan cel Mare, traficul rutier a fost blocat din cauză că apa a ajuns pe carosabil.

Probleme sunt și pe DN11, la Oituz, unde se circulă pe un singur fir din cauză că aluviunile aduse de apă blochează un sens de mers.

Aproape 20 de oameni au fost salvați din mijlocul apelor pînă acum. De asemenea, ploile și viiturile au avariat o țeavă de gaze, la Oituz, iar peste 2600 de consumatori din Poduri, Valea Sosii, Prohozești, Cernu, Bucșești, Buleni și Moinești nu au curent electric.

La Sănduleni, unde pompierii implicați în accident fuseseră chemați să evacueze 3 persoane prinse în mijlocul apelor a fost trimis un alt echipaj de salvatori.