Confidenţialitate

Bacău: Personalul medical de la Spitalul Județean îi scoate afară, la -7 grade, pe cei care așteptau pe holuri | VIDEO

Scandal la Spitalul Județean Bacău, după ce în spatial public a apărut o filmare făcută cu un telefon mobil în secția de oftalmologie, unde personalul medical dă afară persoanele care așteptau pe holuri.

Imaginile au stârnit revolta internauților, mai ales din cauza tonului folosit de personalul medical, dar și pentru că afară erau în acele momente minus 7 grade Celsius.

Reprezentanții spitalului spun însă că mai bine de jumătate din persoanele care erau pe hol erau aparținători, nicidecum pacienți și, mai mult, bolnavii veniseră în secție abuziv, în speranța unei consultații, deși acestea se fac în policlinică.

Reprezentanții Spitalului Județean Bacău spun încă că oamenii care au fost dați afară nici nu aveau ce căuta acolo. Nici unul dintre cei prezenți pe holurile secției de oftalmologie nu ar fi avut programare pentru consultație.

Secția este una chirgicală, unde sunt consultați doar pacienții veniți la control postoperator. Practic, spun cei de la spital, oamenii intraseră abuziv în secție, în speranța unei consultații, pentru a ocoli policlinica, singurul loc unde se fac consultații, și care de obicei este aglomerat.

În această situația s-a ajuns și pentru că secția funcționează într-un pavilion de sine stătător, care nu are asigurată pază. În acest caz, spun cei din conducerea SJU Bacău, nu se impune o anchetă în ceea ce privește personalul medical.

Foto: Captură video YouTube/Tudor Balaceanu