Confidenţialitate

BACĂU: Habitat for Humanity a finalizat construirea a 36 de case pentru familii nevoiaşe

Organizaţia Habitat for Humanity România anunţă că a finalizat construirea a 36 de case într-un timp record de 5 zile în municipiul Bacău.

Sute voluntari din ţară şi străinătate au lucrat, în perioada 2 – 6 octombrie, pe şantierul din cartierul Izvoare din Bacău, unde vor locui, de anul viitor, 117 părinţi şi copii, provenind din 36 de familii cu venituri reduse.

”Big Build, cel mai mare eveniment de construire accelerată şi voluntariat din Europa, a adus împreună zilnic, pe şantierul Habitat for Humanity din Bacău, peste 700 de persoane – voluntari, familii partenere, specialişti în construcţii, bucătari şi echipa Habitat for Humanity România”, scrie organizaţia într-un comunicat.

”Sportivi olimpici, vedete TV, angajaţi ai companiilor partenere Habitat for Humanity România, studenţi sau persoane care şi-au luat concediu cinci zile pentru a da o mână de ajutor au lucrat împreună cu familiile beneficiare şi au prestat împreună, în cele 5 zile ale evenimentului, 20.000 de ore de voluntariat. Voluntarii Habitat for Humanity România au pornit lucrul, în prima zi, de la fundaţiile caselor şi au ajuns, în ultima zi, să finalizeze exteriorul celor 36 de locuinţe”, adaugă Habitat for Humanity România.

Casele au două sau trei camere şi sunt construite în regim duplex, triplex şi cvadruplex. Ele vor fi locuite de 36 de familii cu venituri reduse din Bacău, care au fost selectate anul trecut prin programul Habitat for Humanity România.

”Începând de anul viitor, peste 50 de copii vor avea, pentru prima dată, propria lor cameră. Sunt copiii celor 36 de familii partenere în proiectul BIG BUILD”, spune directorul Habitat for Humanity România, Roberto Pătrăşcoiu, care le mulţumeşte tuturor celor implicaţi.

Prin acest proiect, organizaţia marchează Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenţia asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuinţă decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populaţia ţării locuieşte în condiţii de supraaglomerare, iar 21,5% din locuinţe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparaţii urgente. Peste 12% dintre români nu-şi pot menţine casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie, potrivit sursei menţionate.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări, cu misiunea de a eradica locuirea precară.

De 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile