Confidenţialitate

Bacău: Colindători deghizați în soldați ruși, cu tancuri și rachete pe care aveau litera Z, anchetați de polițiști | VIDEO

O paradă cu mascați ce a avut loc în noaptea de anul nou în județul Bacău a ajuns în atenția poliției, după ce imaginile au ajuns pe internet. Mascații au ales ca temă războiul din Ucraina și au defilat cu tractoare transformate în tancuri rusești cu ajutorul unor prelate, îndemnând inclusiv la violențe.

E o tradiție în localitatea Berzunți ca, în noaptea de anul nou, tineri din sat să defileze mascați și costumați, jucând roluri în scene adaptate din realitatea cotidiană.

Parada e o parodie a prezentului și societății, care se bucură de succes de fiecare dată.

Doar că anul acesta tema aleasă de urători i-a adus în atenția poliției. Pe ulițele satului au defilat tineri cosumați în soldați ruși, având chiar și tancuri și rachete.

Pentru realizarea acestora au fost folosite prelate care au învelit mașini și tractoare, iar multe vehicule aveau pe ele celebrul Z, simbol al operațiunii militare rusești din Ucraina.

Urătorii au avut și un plugușor adaptat, în care rușii sunt îndemnați să vină cu bombe. Parada tancurilor rusești a fost apreciată de localnici, iar imagini care surprind momentul au ajuns și în mediul online.

Parada a stârnit un val de critici din partea internauților, dar a ajuns și în atenția poliției, care s-a sesizat din oficiu și a început o anchetă.

Potrivit reprezentanților IPJ Bacău, este o anchetă în curs, în baza ordonanței 31 din 2002, care vizează interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi umanității.

În funcție de rezultatele cercetării, vor fi luate și măsurile legale, spun polițiștii băcăuani.

Foto: Captură video Facebook

Citește și: Concediu paternal de 10 zile pentru tații salariați care au grijă de copii. Poate fi extins la 15 zile dacă tatăl urmează cursuri de puericultură | AUDIO