Confidenţialitate

Bacău: Anchetă la un liceu, după ce un elev și-a bătut și umilit un coleg în toaleta instituției

Anchetă la un liceu din Bacău, după apariția unor imagini în spațiul public în care un elev e umilit și bătut de un altul, în văzul colegilor. Incidentul a avut loc în toaleta unității de învățământ, iar imaginile filmate de unul dintre adolescenți au fost publicate de bunicul unuia dintre elevi.

Atât poliția cât și Inspectoratul Școlar s-au sesizat din oficiu și au ajuns la școală pentru verificări.

Incidentul ar fi avut loc într-o pauză, la Liceul Tehnologic Dumitru Mangeron din Bacău. Unul dintre elevii ce au asistat la cele întâmplate i-a arătat imaginile bunicului său, care le-a publicat pe o rețea de socializare.

Sunt două înregistrări, iar dacă într-una se vede doar cum un elev îi dă altuia mai multe palme, în cea de-a doua înregistrare, care nu mai e disponibilă online, se vede cum un adolescent e băgat de un alt băiat cu capul într-un vas de toaletă.

Și limbajul este violent, nu doar comportamentul protagoniștilor.

Imediat după apariția imaginilor, poliția s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar de cercetare penală pentru lovire sau alte violențe.

Polițiștii au mers miercuri la liceu pentru verificări. La fel și inspectorul general al Inspectoratului Școlar, care la rândul său s-a sesizat din oficiu după apariția imaginilor respective.

În funcție de concluziile la care se va ajunge vor fi luate și măsuri.

Citește și: Sindicaliștii din învățământ protestează în fața Guvernului pentru salarii mai mari destinate personalului nedidactic | AUDIO