Confidenţialitate

BACALAUREAT 2019 LIMBA ROMÂNĂ. Elevi eliminați pentru că au venit cu telefoanele mobile

Pentru rezolvarea subiectelor la Bacaluareat 2019, liceenii au la dispoziţie un timp de gândire de aproape 15 de minute, conform metodologiei anunţate de Ministerul Educaţiei.

Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale. Ei își pot nota ideile pe o ciornă, pusă la dispoziţie de organizatorii examenului de bacalaureat.

Un elev de la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Velovan” şi unul de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” din Craiova au fost eliminaţi, luni, de la proba orală la limba română după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor.

Calendar Bacalaureat 2019

După proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) urmează cea de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.

Afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2019  este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.